Efter en lång period av kyla där temperaturen har pendalt mellan -25º till -35º har det nu blivit mildare men då har det snöat i två dagar i stället, vet faktiskt inte vad jag föredrar, båda alternativen är lika trista. Det positiva är att det har blivit betydligt ljusare ute, man känner sig piggare, i morgon går vi in i mars månad vilket betyder att man snart kan sitta och njuta mot solväggen med en kopp kaffe och bara ‘må väl’

I väntan på solen och plusgrader for jag en vända till stan i fredags för att kolla in utbudet på bokrean. Förutom tidigare nämnda beställda böcker hittade jag ‘Trädgårdens färger’ av Sanna Töringe, ‘Stenpartiväxter’ av Lena Månsson och den längsta boktiteln jag har sett ‘Trädgårdens praktfulla primadonnor och stolta statister’ av Anna Clarén, Cecilia Eklund och Ulrika Grönlund. Två inspirationsböcker inför sommarens kommande projekt inhandlades också, ‘Nya projekt för trädgården’ av Malena Skote och ‘Betong en gjuten hobby’ av Susanna Zacke och Sania Hedengren.

Idag tog jag in ytterligare ett bord så allt är klart för fröerna som ska i jorden kommande veckor. Tre Rönnsorter till har grott och står numera svalt under belysning på tillväxt i garaget, även fröna från Fläckig Tofslilja – Eucomis bicolor har börjat gro, men den krukan får stå under växtbelysning i rumsvärme ett tag till.